Enzymový hydrolyzát kolagenu

Enzymový hydrolyzát kolagenu
Výrobce: Nutri-Exact
Model: Enzymový hydrolyzát kolagenu
Dostupnost: Skladem
Cena: 299 Kč s DPH

Zvolte gramáž:



Do košíku

Vhodné při zvýšeném tělesném výkonu. Vysokoproteinový nápoj, bez sacharidů, bez tuku, prášek, neochuceno.

Upozorňujeme na typickou kolagenovou chuť produktu. Oproti klasickým, dnes již zastralým hydrolyzátům kolagenu vyráběným kyselou hydrolýzou, je sice enzymová hydrolýza podstatně šetrnější, ale stále nejde o sladký želatinový nápoj.

Rozdíly mezi klasickým a enzymovým hydrolyzátem kolagenu:

  • Klasický hydrolyzát kolagenu, je vyráběn levnějším, nejvíce používaným způsobem, a to chemickou hydrolýzou, kdy se na zdroj kolagenu (kosti, kůže, chrupavky, šlachy vznikající při zpracování masa) působí kyselinou chlorovodíkovou nebo hydroxidem sodným při vysoké teplotě.
  • Jeho výhodou je nižší cena, nevýhodou je částečná mírně nakyslá chuť a pachuť „připálená kopyta“, která některým konzumentům vadí. Dá se však zakrýt přidáním rozumného množství hydrolyzátu do polévky vývarového typu nebo do džusu či zeleninové šťávy, případně proteinového nápoje. Velmi dobře se použít pro výživu zvířat, např. psů, kteří jej žerou bez problémů. Pro tyto účely se přimíchá do navlhčených granulí.
  • Enzymový hydrolyzát kolagenu se vyrábí způsobem napodobujícím trávení v žaludku, tedy hlavní složka působící na kolagen jsou širokospektrální proteolytické enzymy, které naštěpí bílkovinu kolagenu do požadovaného stupně. Tato výroba je považována za šetrnější, vzniklý produkt má obvykle i vyšší stupeň čistoty a bývá doporučován pro náročnější aplikace do humánní klinické výživy a podobně.
  • Z hlediska chuťového je podstatně příznivější, prakticky bez vedlejších pachutí. Jeho cena je vyšší, ale může se používat ve vyšším procentu do mléka nebo proteinových nápojů, aniž by podstatně zhoršoval chuť konečného výrobku. Jeho používání pro zvířata je možné, ale poněkud cenově luxusní.

Návod k použití:
Doporučená dávka 10 – 30 g denně. Prášek zamíchat v koncentraci přibližně 10 – 15 % do vhodné tekutiny (voda s citrónovou šťávou, mléko, zeleninová šťáva, polévka), např. 30 g prášku do 0,3 litru tekutiny. Lze přidat i do jiných vhodných potravin, např. obilné kaše. Návod k přípravě nutno dodržet. Určeno k okamžité spotřebě. 1 zarovnaná polévková lžíce má hmotnost přibližně 5 g prášku.
Hydrolyzát kolagenu se doporučuje v celkové denní dávce 1 – 1,5 g na 10 kg tělesné hmotnosti při počínající již bolestivé artróze, denní dávka 0,3 – 0,5 g na 10 kg se používá jako udržovací, pokud dojde ke zlepšení stavu bez bolesti. Jako zdroj bílkovin by neměl překročit 30 % z celkového denního příjmu bílkovin. Pro zvířata platí obdobné dávkování a aplikace.

Výživová hodnota 100 g:

Energetická hodnota 1615 kJ, 380 kcal
Bílkoviny 95 g (100 g v sušině)
Sacharidy 0 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Sodík 0 g

Složení:
Hydrolyzát kolagenu vepřového původu zpracovaný enzymovou hydrolýzou.